© Kerkfotografie

Parochie H. Pancratius

Mesch is trots op haar kerk, een van de oudste van Nederland. De kerk speelt een belangrijke rol in ons dorpsleven. Daarom heeft de Stichting in de loop der jaren diverse bijdragen gedoneerd aan de kerk.

© Kerkfotografie

Kerkelijk zangkoor St. Pancratius

Het kerkelijk zangkoor, opgericht in 1967, luistert de zondagse hoogmis op met Gregoriaanse – en andere meerstemmige kerkelijke gezangen.

OBS Mesch

Openbare Basisschool Mesch

De openbare basisschool in Mesch is belangrijk voor het dorp Mesch. Niet alleen de kinderen uit het eigen dorp komen naar de basisschool, ook kinderen uit omliggende dorpen komen graag naar Mesch.

feestavond 2018 - Foto Ingrid Royen

Andere doelen

Stichting Limburgs Landmarkt Mesch steunt nog andere doelen die het dorp Mesch ten goede komen.

Donaties 2022

Zaterdag 26 november hadden we de feestavond voor alle vrijwilligers en hun partners van de Landmarkt. Het was een mooie, geslaagde avond in eetcafé ’t Piepke met veel gezelligheid, lekker eten en heerlijke drankjes.
Naast de bekostiging van deze feestavond door de Stichting Limburgs Landmarkt Mesch konden we nog een 7-tal cheques uitdelen voor diverse verenigingen/instanties in Mesch.
– Het processiecomité: € 500
– OBS Mesch: € 500
– Pancratiuskerk Mesch: € 500
– Het buurtcomité: € 400
– De Huiskamer van Mesch: € 400

– Het kerkelijk zangkoor: € 250

Daarnaast had de biggenrace € 264 opgeleverd. Dit bedrag wordt overgemaakt naar KiKa.
Nogmaals dank aan alle vrijwilligers en hopelijk mogen we in 2023 weer een beroep doen op jullie!

Automatische Externe Defibrillator (AED)

Mesch beschikt over een Automatische Externe Defibrillator (AED). In overleg met het bestuur van de Landmarkt heeft de gemeente Eijsden Margraten een AED beschikbaar gesteld. De Stichting Limburgs Landmarkt Mesch zorgt voor de opleiding en heeft de bijkomende kosten voor haar rekening genomen, zoals gebruiks- en onderhoudskosten. De Stichting Limburgs Landmarkt Mesch heeft daarnaast plaatsing van de AED aan de openbare weg mogelijk gemaakt door een speciale AED-kast aan te schaffen. Deze AED-kast is waterdicht, verwarmd en voorzien van een pincodesluiting. De groenwitte kast, met AED, hangt aan de zijmuur van de pastorie  (Kerkplein 5).